Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kurczaka nadziana szpinakiem

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1
sól do smaku
pieprz do smaku
szpinak trzy garście
czosnek 2 ząbki
cebula dymka ze szczypiorkiem 2
oliwa
skórka z cytryny 1 łyżeczka

Porada

*Przed wstawieniem piersi do piekarnika, można posypać ją serem.

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kurczaka nadziana szpinakiem

Czosnek i dymkę posiekać i przesmażyć na oliwie z oliwek,dodać szpinak i całość smażyć aż szpinak będzie miękki. Doprawić solą i pieprzem oraz skórką z cytryny. Całość wymieszać.
Pierś z kurczaka umyć i osuszyć, następnie z boku ostrożnie przekroić ją wszerz, ale nie do końca (tak aby powstała boczna kieszonka). Pierś oprószyć solą i pierzem, następnie do kieszonki wpakować farsz.
Następnie podsmażyć pierś na oliwie z oliwek, tak aby nabrała rumianego koloru, potem włożyć do nagrzanego piekarnika na blaszkę i piec ok.10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 07.04.2014 10:20
Fajne,proste,lekkie i smaczne :-)
wwwiolka 03.04.2014 18:57
Bardzo fajne danie.
DorotaZ 03.04.2014 18:43
Smakowicie wygląda:)
Triss 03.04.2014 16:51
smaczne, lekkie - super.;)
noninka77 03.04.2014 16:21
apetyczne :)
leonowie 03.04.2014 16:09
bardzo lubię szpinak i często uzywam w swojej kuchni. ładnie podane
Grazyna0211 03.04.2014 16:00
smaczne lekkie danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak