Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka faszerowana żółtym serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
żółty ser 10 dag
sól
pieprz
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka faszerowana żółtym serem

Pierś z kurczaka myjemy, nacieramy solą oraz pieprzem po czym nacinamy tworząc kieszonkę w której umieszczamy żółty ser - krótszą stroną piersi zamykamy otwór aby ser nie wypłynął, panierujemy w jajku oraz bułce tartej. Pieczemy na oliwie na malutkim ogniu z dwóch stron przez około 15 minut aby mięsko się upiekło a ser był ciągnący.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kulinarna Ja 11.10.2012 11:15
uwielbiam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak