Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka a`la ryba po grecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 3
jajko 2
mąka pszenna 200 g
mąka ziemniaczana 50 g
majonez tradycyjny 30 g
pieczarki 700 g
cebula 4
olej do smażenia
koncentrat pomidorowy 75 g
woda 750 g
ocet 125 g
cukier 100 g
sól 25 g
Musztarda delikatesowa Prymat 25 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka a`la ryba po grecku

Piersi z kurczaka pokroić w średniej wielkości kawałki, z jajek, mąki pszennej,mąki ziemniaczanej,majonezu i musztardy zrobić masę i obtoczyć w niej pokrojone piersi z kurczaka i upiec.
Pieczarki pokroić w paski a cebulę w kostkę i podsmażyć na 2-3 łyżkach oleju lub oliwy z oliwek, na koniec smażenia dodać koncentrat pomidorowy.
Zalewa: wodę,ocet,cukier i sól zagotować i ostudzić.
Na koniec wszystkie składniki połączyć.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak