Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kaczki z batatami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

piersi z kaczki 2 szt
batat 2 szt
wino półwytrawne czerwone 1/4 szkl

marynata

sok z pomarańczy z 1
miód 1 łyżka
chili 1/2 łyżeczki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kaczki z batatami

Skórę na piersiach kaczki naciąć w kratkę. Składniki marynaty wymieszać, włożyć w nią mięso i odstawić do lodówki (najlepiej na noc). Bataty ugotować w osolonej wodzie na półtwardo.
Kaczkę włożyć na rozgrzaną patelnię skórą do dołu. Po około 4 minutach obrócić i smażyć kolejne 4 minuty. Następnie podlać resztą marynaty i winem, wrzucić pokrojone w talarki bataty i duić pod przykryciem ok 10 minut. Kaczkę wyjąć z patelni i odłożyć na kilka minut, na następnie pokroić w plastry.
Podawać z batatami i surówką. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 07.02.2016 13:37
pyszne jedzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak