Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kaczki nadziana mięsem mielonym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś kacza 1 szt
mięso mielone 200 g
cebula 1 szt
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kaczki nadziana mięsem mielonym

Kroki postępowania

1
Pierś kaczki rozkrajmy na pół, naciermy solą, pieprzem.
Krok 1 - Pierś z kaczki nadziana mięsem mielonym foto
2
Farsz: do mięsa mielonego dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulkę, bułkę tartą, jajko oraz sól i pieprz. Wszystko mieszamy.
Krok 2 - Pierś z kaczki nadziana mięsem mielonym foto
3
Gotowy farsz wkładamy do środka piersi i z czepiamy wykałaczkami by farsz nie wydostał się.
Krok 3 - Pierś z kaczki nadziana mięsem mielonym foto
4
Kaczkę pieczemy w foli około 1,5- 2h w temp. 180'. Smacznego!
Krok 4 - Pierś z kaczki nadziana mięsem mielonym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara777 04.01.2014 12:51
ciekawy pomysł na kaczkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak