Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z indyka w musztardzie i miodzie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

musztarda 1/2 słoiczka
miód 5 łyżek
sól, pieprz do smaku
indyk 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z indyka w musztardzie i miodzie

Pierś z indyka pokroić na kotlety, jeśli są grube, rozbć tłuczkiem. Umyć i osuszyć (można przyprawić). W miseczce wymieszać musztardę z miodem, przelać do naczynia żaroodpornego. Kotlety po kolei obtaczać w sosie musztardowo-miodowym, a następnie wstawić do rozgrzanego piekarnika do 200ºC. Piec przez 25-30 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beniaminek 21.03.2013 21:04
fajne danie
Pusia 21.03.2013 20:47
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak