Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z indyka Caprese

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
bazylia świeża kilka listków
mozzarella w kulce 1 sztuka
oliwa kilka łyżek
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z indyka Caprese

Kroki postępowania

1
Do naczynia żaroodpornego wlać niewielką ilość oliwy z oliwek. Pomidora pokroić w plasterki i ułożyć na dnie naczynia.
Krok 1 - Pierś z indyka Caprese foto
2
Ser mozzarella odsączyć z zalewy. Pokroić w półplasterki.
Krok 2 - Pierś z indyka Caprese foto
3
Pierś z indyka umyć, podzielić na części i oprószyć solą. Ponacinać poziomo. W przestrzenie powstałe po nacięciu umieszczać ser mozzarella i listki bazylii. Posypać ziołami prowansalskimi.
Krok 3 - Pierś z indyka Caprese foto
4
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. na około 40 minut, do miękkości mięsa.
Krok 4 - Pierś z indyka Caprese foto
5
Podawać na ciepło do obiadu z zimniakami lub kaszą.
Krok 5 - Pierś z indyka Caprese foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 23.01.2017 00:48
super danie na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak