Pierś z indyka Caprese

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    1 sztuka
  • pomidor

    1 sztuka
  • bazylia świeża

    kilka listków
  • mozzarella w kulce

    1 sztuka
  • oliwa

    kilka łyżek
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1/2 łyżeczki
  • sól

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierś z indyka Caprese foto
Do naczynia żaroodpornego wlać niewielką ilość oliwy z oliwek. Pomidora pokroić w plasterki i ułożyć na dnie naczynia.
Krok 2 - Pierś z indyka Caprese foto
Ser mozzarella odsączyć z zalewy. Pokroić w półplasterki.
Krok 3 - Pierś z indyka Caprese foto
Pierś z indyka umyć, podzielić na części i oprószyć solą. Ponacinać poziomo. W przestrzenie powstałe po nacięciu umieszczać ser mozzarella i listki bazylii. Posypać ziołami prowansalskimi.
Krok 4 - Pierś z indyka Caprese foto
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. na około 40 minut, do miękkości mięsa.
Krok 5 - Pierś z indyka Caprese foto
Podawać na ciepło do obiadu z zimniakami lub kaszą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Franciszek 23.01.2017 00:48
super danie na obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat