Pierś z bazylią, serem i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka podwójna

    1 szt
  • bazylia świeża

    10 listków
  • ser żółty

    4 plastry
  • pieczarki

    80 g
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • bazylia otarta Prymat

    do smaku
  • mąka

    2-3 łyżki
  • jajo

    1-2 szt
  • bułka tarta

    1/2 szklanki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierś z bazylią, serem i pieczarkami foto
Mięso umyć, osuszyć, naciąć, tworząc kieszeń i przyprawić do smaku.
Krok 2 - Pierś z bazylią, serem i pieczarkami foto
Umyte i pokrojone pieczarki usmażyć, ostudzić.
Krok 3 - Pierś z bazylią, serem i pieczarkami foto
"Kieszeń" wyłożyć listkami bazylii, pieczarkami i plastrami sera.
Krok 4 - Pierś z bazylią, serem i pieczarkami foto
Ciasno zwinąć a następnie opanierować.
Krok 5 - Pierś z bazylią, serem i pieczarkami foto
Smażyć w głębokim oleju przez kilka minut z obu stron na złoty kolor.
Krok 6 - Pierś z bazylią, serem i pieczarkami foto
Podawać np. z gotowanymi ziemniakami i brokułem ;)
SMACZNEGO!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jejkuchnia 22.09.2017 07:29
Bardzo lubię takie nadziewane mięska. :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat