Pierś w warzywach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    50 dag
  • marchewka

    1 szt
  • cebula

    3 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • groszek konserwowy

    1/2 puszki
  • olej

    do smażenia
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • ziele angielskie

    3 szt
  • koncentrat pomidorowy

    1 słoiczek
  • czosnek

    3 ząbki
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/3 łyżeczki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na paseczki i posypać przyprawą uniwersalną. Marchew i cebulę obrać, marchew zetrzeć na wiórki za pomocą obieraczki do warzyw, a cebulę w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, przesmażyć mięso , wlożyć do garnka, a patelnię wypłukać 1/2 szkl. wody i podlać mięso. Warzywa także przesmażyć, dodać do mięsa i także patelnię wypłukać. Do garnka dodać ziele, liście, obie papryki mielone, sól i pieprz, oraz przecier i dusić na wolnym ogniu do miękkości. Następnie dodać pokrojoną w paski paprykę, groszek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dusimy jeszcze trochę. Podajemy z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Izka192 26.02.2014 08:06
apetyczne, lubię takie potrawy
Ewelina38 16.01.2013 18:15
bardzo smakowicie wygląda
Poison1988 31.12.2012 13:47
wygląda przepysznie do tego ta piękna kolorystyka :) pycha!
Ewa6274879 03.12.2012 23:58
bardzo lubię takie jedzonko :)
Rafał10 29.10.2012 21:43
mniam ! Dania z ryżem jak najbardziej :)
Goya 29.10.2012 21:34
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat