Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś w sosie pomidorowo-pieczarkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
sól i pieprz
mąka
olej
cebula
pieczarki 100-150 g
śmietana 2 łyżki
mąka ziemniaczana
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś w sosie pomidorowo-pieczarkowym

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka pokroić na takie właśnie małe filety,opruszyć sola i pieprzem i obtoczyć w mące.Następnie usmażyć.
Krok 1 - Pierś w sosie pomidorowo-pieczarkowym foto
2
Usmażone filety przekładamy do garnka,dodajemy łyżeczkę przecieru pomidorowego ,i usmażoną cebulkę z pieczarkami.Można dodać kostkę rosołową jeżeli mamy.Zalewamy wodą i dusimy ok 15 min.
Krok 2 - Pierś w sosie pomidorowo-pieczarkowym foto
3
Po tym czasie,doprawiamy pieprzem, i solą jeżeli jest mało słone.Zagęszczamy śmietanką,oraz mąką ziemniaczaną wymieszaną z zimną wodą.Gęstość ustalamy według uznania.Podawać z ziemniaczkami.
Krok 3 - Pierś w sosie pomidorowo-pieczarkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asienka15 07.11.2014 13:00
Pycha ,polecam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak