Pierś w piwie

Pierś w piwie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piwo

    3/4 szklanki
  • mąka

    3/4 szklanki
  • sól

  • pieprz

  • jajko

    1
  • przyprawa kebab- gyros Prymat

  • pierś z kurczaka

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi kurczaka kroję na kawałki obtaczam w przyprawie kebab-gyros i zostawiam w lodówce na całą noc.
Na następny dzień rozrabiamy ciasto: jajko + mąką + piwo + sól/pieprz do smaku. Wrzucamy kawałki kurczaka, obtaczamy w cieście, i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
W cieście tym również smaczne wychodzą pieczarki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

frittura88

29.06.2019 23:42
Super, nie wiedziałam, że moje ulubione piwo może mieć tyle zastosowań :D

DorotaZ

19.02.2014 21:01
Chętnie wypróbuję:)

aniagdz

19.02.2014 16:58
trzeba wypróbować:)

Joannasz3190

19.02.2014 16:22
Ciekawe połączenie :)

martyna94

19.02.2014 15:57
Doskonałe urozmaicenie kotletów z piersi kurczaka :) Coś fajnego dla odmiany. Bardzo fajny pomysł :)

idealme

19.02.2014 15:22
bardzo smaczne ;)

Pomocnik

19.02.2014 14:38
ciekawy przepis

Aida

19.02.2014 14:18
krótko się smaży i jest bardzo soczysta :)

Milka100

19.02.2014 14:15
apetyczna i piwna

Aida

19.02.2014 14:07
czuć podczas smażenia :) natomiast w samym cieście hmmm raczej nie bardzo, przeważa smak przypraw, których oczywiście nie musi być

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat