Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś w chrupiącej panierce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szkl
przyprawa uniwersalna do smaku
jajko 2 szt
płatki kukurydziane 2 szkl
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś w chrupiącej panierce

Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy najlepiej papierowym ręcznikiem, a następnie kroimy na mniejsze kawałki. Posypujemy przyprawa uniwersalna dla nadania smaku. Przygotowujemy składniki panierki tj. kolejno w miseczkach mąkę pszenną, następnie rozbełtane jajka, a na końcu pokruszone rękoma płatki kukurydziane. Panierujemy wg podanej kolejności mięso. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso z każdej strony na rumiany kolor. Ja tak przygotowane mięsko podaję z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 17.05.2015 10:03
Pyszne mięsko na obiad
Ewelina1991 17.05.2015 09:43
dobre mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak