Pierś smażona

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2
  • jajka

    2
  • mąka

    2 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    pół szklanki
  • olej do smażenia

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • bazylia

    do smaku
  • oregano

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka podziel na mniejsze części. Delikatnie rozbij mięso i obsyp mąką. Jajka roztrzep widelcem, dodaj do nich sól, pieprz i resztę przypraw według uznania. Olej do smażenia rozgrzej na patelni. Kawałki mięsa kolejno zanurz w jajku i obsyp bułka tartą. Smaż około 10 minut z każdej strony.

Smażona pierś kurczaka wyśmienicie smakuje zarówno z pieczywem jak i z ziemniakami z wody.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat