Pierś pod ananasem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    4 szt
  • ananas z puszki

    4 krążki
  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • mąka

  • sól

  • pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • ser gouda

    4 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi opłukać, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Posolić, popieprzyć. Opanierowac w mace, jajku i bułce tartej. Rozgrzać patelnie i przygotowane mięso obsmażyć z każdej strony na złoty kolor.Następnie na środek położyć najpierw plaster ananasa a potem sera,posypac czerwona papryką. Pprzykryć pokrywką (do momentu roztopienia sera.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sarenka 04.09.2011 07:34
Taki sposób na kurczaka jest dosc popularny na imprezach. Lubie to polaczenie
jolaxa1 04.03.2011 21:13
mmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat