Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś marynowana w cebuli , czosnku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 300 gram
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 3 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
olej 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: pierś marynowana w cebuli , czosnku

Kroki postępowania

1
pierś kroimy na pól. i lekko rozbijamy .
wkładamy do miseczki i zalewamy olejem, posypujemy cebulą pokrojoną w piórka i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. dolewamy magi i przyprawiamy . można dodać ulubione zioła. odstawiamy na ok 2 godz.
Krok 1 - pierś marynowana w cebuli , czosnku foto
2
po tym czasie wyciągamy i przelewamy wszystko na patelnię i smażymy. ok 5 minut . teraz dolewamy ok 1.5 szklanki wody i gotujemy wszystko. powstanie nam sos. gdy mięsko zmięknie zagęszczamy sos wodą z mąką.
Krok 2 - pierś marynowana w cebuli , czosnku foto
3
podajemy z zmieniaczami i sosem.
Krok 3 - pierś marynowana w cebuli , czosnku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaja1991 30.11.2012 13:34
i soczysta pierś
kaja1991 30.11.2012 13:33
wyraźny smak
xxxbulix 30.11.2012 13:31
musi być pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak