Pierś kurczask z serem i masełkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 szt
  • ser żółty

    150 g
  • masło

    1/4 kostki
  • jajko

    1 szt
  • sól

  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

  • mąka

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierś kurczask z serem i masełkiem foto
pierś myjemy oczyszczamy rozcinamy na pół ale nie do końca tak aby powstały nam dwie połączone połówki piersi (serduszko). Przez foliówkę delikatnie rozbijamy kotlety na cienki płat dopawiamy i odkładamy
Krok 2 - Pierś kurczask z serem i masełkiem foto
do misiaczki ścieramy ser dodajemy masło doprawiamy chili i dokładnie mieszamy następnie dzielimy na pół i formujemy dwie kulki. Kuleczki układamy na mięsie i szczelnie zawijamy.
Krok 3 - Pierś kurczask z serem i masełkiem foto
Na talerzyku roztrzepujemy jajko z mlekiem, na kolejnym wsypujemy mąkę a na jeszcze jeden bułkę tartą i panierujemy piersi mąka, jajko, bułka
Krok 4 - Pierś kurczask z serem i masełkiem foto
smażymy na wolnym ogniu z każdej strony
Krok 5 - Pierś kurczask z serem i masełkiem foto
smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Izka192 19.02.2014 08:21
apetyczny przepis
Barbara777 14.11.2013 10:37
ciekawy pomysł;)
irenka 13.11.2013 19:33
pyszne jedzonko,lubię
LoLa 13.11.2013 19:03
wygląda smakowicie:)
Zdzisław 13.11.2013 17:51
dla mnie smacznie przygotowane danie
Megg 13.11.2013 17:10
bardzo smaczne mięsko
Lis 13.11.2013 16:26
Lubię tak zrobionego kurczaka:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat