Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka z brzoskwinią

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt.
ser żółty 4 słupki
ser żółty 4 łyżki
brzoskwinie w puszce 4 ósemki
masło 1 łyżka
mleko 2 łyżki
oregano 2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki
tymianek 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 2 łyżeczki
mąka pszenna 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka z brzoskwinią

Filety rozbić, posmarować masłem, posypać ziołami, na każdym położyć ser i brzoskwinie, zawinąć. Zanurzyć w mleku, odsączyć, w mące i panierce, obsmażyć na oleju. Przełożyć do brytfanny, posypać startym serem i zapiekać 15-20 min. w temp. 200C.
Podawać z ryżem albo frytkami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak