Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś kurczaka w orzechach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlet

pierś z kurczaka 1

panierka

orzechy włoskie siekane 2 łyżki stołowe
mąka pszenna 2 łyżki stołowe
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka stołowa

przyprawy

sól do smaku

smażenie

olej słonecznikowy 10 łyżek stołowych
miód spadziowy 2 łyżeczki od herbaty

Porada

Bardzo proszę aby smażyć na wolnym grzaniu i niezbyt długo gdyż spalone orzechy są bardzo gorzkie.

Przepis i sposób przygotowania na: pierś kurczaka w orzechach

pierś umyć w zimnej wodzie. Stłuc tłuczkiem. Posolić do smaku. Oprószyć w mące, wymoczyć w jajku, obtoczyć w bułce z orzechami. Smażyć na niezbyt dużym grzaniu. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak