Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Pierś kurczaka w kokosowej panierce

5.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna
1 sztuka
sos sojowy
1/2 łyżka
Czosnek suszony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
1/4 łyżeczka
Sklep Prymat
oliwa
1 łyżka
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat
jajko
2 sztuka
mleko
3 łyżka
mąka
2 łyżka
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szcypta
Sklep Prymat
wiórki kokosowe
3 łyżka
olej do smażenia
4 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka w kokosowej panierce

Pierś z kurczaka dzielimy na kotlety i delikatnie rozbijamy przez folię. Wszystkie składniki marynaty łączymy ze sobą. Do marynaty wrzucamy piersi i dobrze je nacieramy. Wstawiamy do lodówki na przynajmniej 1 godzinę. Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego miksujemy, wrzucamy wiórki kokosowe i pozostawiamy na około 30 minut, aby ciasto zgęstniało. Zamarynowane piersi obtaczamy w cieście naleśnikowym z kokosem i smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Podajemy gorące z ryżem na maśle z kurkumą i ulubioną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 14.02.2014 08:12
mmm uwielbiam!
gosia1988 28.10.2012 11:55
super
treonina 11.09.2012 21:46
jest super! polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak