Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka w kokosowej panierce

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka
sos sojowy 1/2 łyżka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/4 łyżeczka
oliwa 1 łyżka
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
jajko 2 sztuka
mleko 3 łyżka
mąka 2 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szcypta
wiórki kokosowe 3 łyżka
olej do smażenia 4 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka w kokosowej panierce

Pierś z kurczaka dzielimy na kotlety i delikatnie rozbijamy przez folię. Wszystkie składniki marynaty łączymy ze sobą. Do marynaty wrzucamy piersi i dobrze je nacieramy. Wstawiamy do lodówki na przynajmniej 1 godzinę. Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego miksujemy, wrzucamy wiórki kokosowe i pozostawiamy na około 30 minut, aby ciasto zgęstniało. Zamarynowane piersi obtaczamy w cieście naleśnikowym z kokosem i smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Podajemy gorące z ryżem na maśle z kurkumą i ulubioną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 14.02.2014 08:12
mmm uwielbiam!
gosia1988 28.10.2012 11:55
super
treonina 11.09.2012 21:46
jest super! polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak