PIERŚ KURCZAKA W GYROSIE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pies z kurczaka

    1 szt
  • gyros kebab prymata

  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - PIERŚ KURCZAKA W GYROSIE foto
Pierś jedną podwójną oczyszczamy z błonek tłuszczyku i dokładnie myjemy porcjujemy i rozklepujemy na w miarę cienkie kotlety lekko solimy i nacieramy gyrosem odkładamy na parę minut w tym czasie szykujemy bułkę i roztrzepujemy jajko każdego kotleta maczamy w jajku i posypujemy bułką
Krok 2 - PIERŚ KURCZAKA W GYROSIE foto
kotlety smażymy po obu stronach aż panierka nabierze złotego koloru
Krok 3 - PIERŚ KURCZAKA W GYROSIE foto
idealne do frytek. smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 02.10.2013 21:15
bardzo dobra
Dorota59 19.12.2012 13:30
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat