Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś kurczaka w cieście francuskim

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Filet z piersi kurczaka bez kości 0,5 kg
pieczarki 300 gram
cebula 1 sztuka
ser żółty 4 plastry
szynka konserwowa 2 plastry
ciasto francuskie 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: pierś kurczaka w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
pieczarki kroimy w paseczki a cebulkę w kosteczkę i podsmażamy razem aż całość zmięknie. na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
pierś z kurczaka najlepiej rano posypujemy lubionymi przyprawami odkladamy do lodówki. by nabrała smaku .
Krok 1 - pierś kurczaka w cieście francuskim foto
2
ciasto francuskie nacinamy tak jak na obrazku
na środku kładziemy pierś , na nią po plasterku szybki, sera i na wierzchu pieczarki.
ciasto przeplatamy na zmianę tworząc warkoczyk.
Krok 2 - pierś kurczaka w cieście francuskim foto
3
pieczemy ok 1 godziny w 180 stopniach.
Krok 3 - pierś kurczaka w cieście francuskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 27.11.2012 11:55
uwielbiam taką :)
GOSIA18 17.11.2012 12:19
super się prezentuje
kaja1991 16.11.2012 20:33
tak pierś była miękka a dzięki temu ze kilka godzin leżała w przyprawach przeszła smakiem do środka
halina17 16.11.2012 16:25
Dobre danie.
Anna133 16.11.2012 13:45
Uwielbiam takie dania ,a fajnie się upiekło w środku w cieście ?
kaja1991 16.11.2012 13:15
a smakuje super:)
kaja1991 16.11.2012 13:14
wygląda fajnie na stole;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak