Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka marynowana w musztardzie i miodzie podana z duszoną cukinią i nerkowcami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

pierś z kurczaka 400 gram
cukinia 1 mała sztuka
orzechy nerkowca 1 garść
masło 1 łyżka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
sól do smaku

marynata

Musztarda miodowa Prymat 2 łyżki
miód 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka marynowana w musztardzie i miodzie podana z duszoną cukinią i nerkowcami

Pierś umytą i osuszoną kroję na mniejsze płaskie kawałki, delikatnie solę .

W miseczce mieszam miód i musztardę.

Dokładnie nacieram każdy kawałek mięsa , odstawiam na 3-4 godziny aby mięso skruszało i przeszło smakiem.

Na patelni rozpuszczam masło ,podsmażam mięso na rumiano z każdej strony.

Cukinię kroję na pół plastry,dodaję do mięsa ,duszę około 10 minut na koniec dorzucam orzechy nerkowca i oprószam pieprzem.

Podaję na ciepło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 07.03.2017 18:33
ciekawa propozycja
Renata9 06.03.2017 21:06
Pyszny obiadek
wwwiolka 06.03.2017 20:34
Bardzo fajny przepis.
agaK. 06.03.2017 18:27
"Wynalazek" w moim guście:)
Wiktoria29 06.03.2017 15:53
fajny pomysł
cukiereczek 06.03.2017 15:47
po prostu Smacznie
RenataZ-et 06.03.2017 13:33
rewelacyjne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak