Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIERŚ FASZEROWANA PIECZARKAMI Z BAZYLIĄ

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt.
pieczarki 0,5 kg.
bazylia 1 szt.
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: PIERŚ FASZEROWANA PIECZARKAMI Z BAZYLIĄ

Kroki postępowania

1
pierś z kurczaka myjemy dzielimy na pół.w każdej połowie robimy nacięcie wzdłuż (kieszonka)
Krok 1 - PIERŚ FASZEROWANA PIECZARKAMI Z BAZYLIĄ foto
2
nadziewany duszonymi pieczarkami i świeżymi listkami bazylii ,solimy,pieprzymy.
Krok 2 - PIERŚ FASZEROWANA PIECZARKAMI Z BAZYLIĄ foto
3
zawijamy w folię i do piekarnika na 1 godzinkę.
Krok 3 - PIERŚ FASZEROWANA PIECZARKAMI Z BAZYLIĄ foto
4
************ smacznego ****************
Krok 4 - PIERŚ FASZEROWANA PIECZARKAMI Z BAZYLIĄ foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 11.09.2013 18:44
rewelacyjne połaczenie
Aannkaa82 11.03.2013 19:12
Pierś z kurczaka i pieczarki (lub inne grzyby) to dla mnie rewelacyjne połączenie.
Karolcia12 02.03.2013 11:02
pychota, będę eksperymentować
wyattearp 01.03.2013 14:15
pieczarki najlepiej duszone na maśle z dodatkiem cebuli. temperatura pieczenia 180- 200 stopni.
SmacznaPyza 01.03.2013 13:58
czy pieczarki dusimy, i jak długo, zupełnie same czy najpierw smażymy na jakimś tłuszczu? jaka temperatura pieczenia ?
as28 01.03.2013 11:56
palce lizać
msmors 01.03.2013 08:43
Ciekawe dane - warto przetestować
Janina 01.03.2013 08:42
Bardzo pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak