Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś drobiowa z serkiem mascarpone i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serek mascarpone 250 g.
pierś z kurczaka 1 podwójna
pieczarki 25 dkg.
cebula 1 szt.
masło 1 łyżka
sól i pieprz
natka pietruszki
mąka 2 łyżki
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: pierś drobiowa z serkiem mascarpone i pieczarkami

pieczarki umyć i pokroić w plasterki,cebulę drobno posiekać.W naczyniu lub patelni rozgrzać oliwę lub olej i obsmażyć umyte i osuszone mięso na złoty kolor z każdej strony,dodać pokrojoną cebulę i pieczarki,doprawić do smaku solą i pieprzem najlepiej świeżo zmielonym,wymieszać i włożyć serek mascarpone ponownie wymieszać,przykryć pokrywką i dusić na wolnym ogniu przez 15min.Jeśli jest taka potrzeba to zagęścić mąką wymieszaną z odrobiną wody.Tuż przed podaniem posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak