Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki ze szpinakiem i sosem pomidorowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 2,5 szkl
jajko 2 szt
sól 1 szczypta
olej 1 łyżka
woda ciepła
szpinak mrożony 400 g
sól
czosnek 2 ząbki
śmietana 2 łyżki
sos pomidorowy
ser żółty 10 dag

Porada

Polecam dodać świeżą bazylię

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki ze szpinakiem i sosem pomidorowym

Kroki postępowania

1
Szpinak usmażyć na patelni, doprawić solą i czosnkiem, dodać śmietanę wymieszać i ostudzić
Krok 1 - Pierożki ze szpinakiem i sosem pomidorowym foto
2
Z mąki, jajek, soli, oleju i ciepłej wody wyrobić elastyczne ciasto.
Krok 2 - Pierożki ze szpinakiem i sosem pomidorowym foto
3
Ciasto cienko rozwałkować, wykrawać prostokąty, na każdym nakładać po łyżeczce szpinaku i lepić kwadratowe pierożki. gotowac kilka minut w osolonej wodzie
Krok 3 - Pierożki ze szpinakiem i sosem pomidorowym foto
4
Pierogi podawać z sosem pomidorowym i startym żółtym serem.
Krok 4 - Pierożki ze szpinakiem i sosem pomidorowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwa27 04.06.2014 08:44
bardzo ładnie sie prezentuje
Stenka 02.06.2014 19:54
takie lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak