Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki ze szpinakiem i serem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 450 g
wrzątek 300 ml
sól 1 szczypta
olej 1 łyżka

nadzienie

ser biały 300 g
szpinak mrożony 300 g
cebula 0,5
tłuszcz do smażenia
jajko 1
pieprz
sól
oregano 1 szczypta
bazylia 1 szcypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki ze szpinakiem i serem


Szpinak rozmrozić, cebulę przyrumienić na tłuszczu dodać szpinak, przyprawy, sól i pieprz do smaku, odparować. Kiedy wystygnie wymieszać z serem i jajkiem.

Przygotować ciasto;
Mąkę wymieszać z solą i olejem zalać wrzątkiem i wymieszać łyżką. Kiedy odrobinę przestygnie zagnieść ciasto ..

Wałkować, wycinać szklanką krążki i lepić pierogi.

Ugotować , podawać z tłuszczem i przysmażoną cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 20.02.2017 19:06
bardzo lubię takie pierogi
Czarnula666 24.05.2015 17:35
Mniam! Lubie takie pierogi :)
ania2610 24.05.2015 15:48
wyglądają przepysznie!
mami93 24.05.2015 11:59
bardzo fajne
cukiereczek 24.05.2015 08:53
jak dawno nie jadłam i nie robiła pierogów a te aż zachęcają do zrobienia
w mojej kuchni 24.05.2015 00:08
pyszności podano do zjedzenia
Mniam 23.05.2015 23:54
Pierogi pyszne! Podziwiam za ten piękny, ozdobny warkocz :)
Wiktoria29 23.05.2015 19:20
pyszności, wyglądają bardzo apetycznie
ilka01 23.05.2015 18:21
pychota :)
ben-ka 23.05.2015 17:12
Bardzo lubię takie pierogi.
iziona 23.05.2015 17:11
Wyglądają bardzo smacznie.
Justi2401 23.05.2015 17:10
Wspaniałe pierogi :)
adelajda 23.05.2015 16:30
też lubię :)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak