Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki ze śliwkami suszonymi

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki suszone 50 dag
mąka 40 dag
jajko 1 sztuka
woda 3/4 szklanki
sól 1 szczypta
masło 5 dag
cukier puder 5 dag
orzechy włoskie 3 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki ze śliwkami suszonymi

Śliwki suszone opłukać w ciepłej wodzie, namoczyć na noc, ugotować, odcedzić, wybrać pestki. Nastawić osoloną wodę do ugotowania pierogów, Pierożki sporządzić tak jak z jagodami wkładając do każdego pierożka jedną śliwkę. Podać polane masłem. Do posypania podawać zmielone orzechy włoskie, zmieszane z cukrem lub sam cukier.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak