Pierożki z truskawkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanki
  • jajko

    1 sztuka
  • olej

    3 łyżki
  • woda letnia

  • truskawki świeże

  • śmietana 12%

    1 kubeczek
  • cukier

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z pierwszych 4 składników zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy je na grubość około 0,5 cm i wykrawamy literatką kółka. W sam środek układamy truskawkę i zaginamy ciasto tworząc pierożka. Gotujemy około 5 minut. Śmietanę mieszamy z cukrem i polewamy nią pierożki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iknkirke 17.07.2011 10:28
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat