Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Pierożki z serem

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka
25 dkg
sól
Sklep Prymat
jajko
woda letnia
1/4 szkl

Farsz

ser biały
25 dkg
jajko
cukier waniliowy
Sklep Prymat

Dodatkowo

boczek
30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z serem

Ser rozkruszamy. Dodajemy żółtka i cukier waniliowy. Dokładnie mieszamy.

Boczek kroimy w drobną kostkę i smażymy.

Mąkę przesiewamy. Dodajemy jajka i letnią wodę oraz sól. Następnie wyrabiamy ciasto na jednolitą masę. Wałkujemy. Szklanką wykrawamy krążki. Na każdy krążek dajemy przygotowany serek i sklejamy.

Do garnka wlewamy wodę i gotujemy. Do wody wrzucamy zrobione kluseczki. Gotujemy ok. 3 minuty od wypłynięcia.

Przekładamy na talerz i posypujemy usmażonym boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jan_mag 03.07.2017 20:22
Bardzo dobra :)
Aleksandra/Olcia 03.07.2017 19:31
cukier waniliowy i boczek? ojjj takiego połączenia jeszcze nie próbowałam
gosia56 03.07.2017 19:11
smaczne pierozki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak