Pierożki z nadzieniem drobiowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Drobiowe mięso np. z rosołu

    1 kg
  • cebula

    3 sztuki
  • masło

    3 łyżki
  • włoszczyzna

    20 dag
  • sól

  • pieprz

  • Ciasto:

  • mąka

    2 szklanki
  • żółtko jajek

    1 sztuka
  • olej

    2 łyżki
  • woda

    odrobina (ciepła)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, jaja, wody, odrobiny soli i oleju zagnieść ciasto.
Cebulę siekamy, dusimy na maśle. Włoszczyznę gotujemy, odcedzamy. Wszystkie składniki mielimy i dokładnie mieszamy.

Ciasto cienko rozwałkować, wykrawać szklanką pierogi, nadziać przygotowanym farszem, dokładnie sklejać. Pierogi wkładać porcjami i gotującej się i osolonej wodyi, gotować 5 minut od chwili wypłynięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat