Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Z kodem DS10 rabat na zakupy na sklep.prymat.pl SPRAWDŹ

Pierożki z nadzieniem drobiowym

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Drobiowe mięso np. z rosołu
1 kg
cebula
3 sztuki
masło
3 łyżki
włoszczyzna
20 dag
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
Ciasto:
mąka
2 szklanki
żółtko jajek
1 sztuka
olej
2 łyżki
woda
odrobina (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z nadzieniem drobiowym

Z mąki, jaja, wody, odrobiny soli i oleju zagnieść ciasto.
Cebulę siekamy, dusimy na maśle. Włoszczyznę gotujemy, odcedzamy. Wszystkie składniki mielimy i dokładnie mieszamy.

Ciasto cienko rozwałkować, wykrawać szklanką pierogi, nadziać przygotowanym farszem, dokładnie sklejać. Pierogi wkładać porcjami i gotującej się i osolonej wodyi, gotować 5 minut od chwili wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak