Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierożki z kiełbasą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1/3 szkl.
drożdże 3 dag.
margaryna 15 dag.
żółtko jajek 2 szt.
sól szczypta
mąka pszenna do podsypania
kiełbasa 1 laska
cebula 1.5 szt.
pieprz do smaku
olej do smażenia
cukier 1 łyżka
mąka pszenna 2.5 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: pierożki z kiełbasą

Kroki postępowania

1
Drożdże pokruszyć w letnim mleku.Dodać cukier.Wymieszać.Odstawić do wyrośnięcia.Do mąki dodać pokrojoną margarynę,żółtka,sól oraz wyrośnięty rozczyn.Wyrobić ciasto aż będzie odstawało od ręki.Stolnicę posypać mąką.Rozwałkować ciasto.Szklanką wyciąć kółka.
Krok 1 - pierożki z kiełbasą foto
2
Cebulę obrać,opłukać.Pokroić w kostkę.Wraz z pokrojoną w kostkę kiełbasą podsmażyć na patelni.Przyprawić do smaku solą i pieprzem(odlać tłuszcz ze smażenia kiełbasy i cebuli).
Krok 2 - pierożki z kiełbasą foto
3
W środek wyciętych kółek wkładać farsz.Dokładnie sklejać pierogi.Smażyć w głębokim,rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Krok 3 - pierożki z kiełbasą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 04.07.2013 21:39
ciekawe smaki
Kasnaj 12.02.2013 17:59
bardzo fajne :)
EWI 09.02.2013 16:58
super
gosia56 09.02.2013 11:49
napewno dobre
pajbek 09.02.2013 11:32
Ciekawe te rożki i smaczne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak