EWI

Pierożki z kasustą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 kg
  • jajko

    1
  • mleko

    0,5 litra
  • kapusta kiszona

    0,5 kg
  • sos grzybowy

    2 torebki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierożki z kasustą foto
Mąkę przesiewamy na stolnice, dodajemy jajko i zagniatamy ciasto dolewając ciepłe mleko.
Krok 2 - Pierożki z kasustą foto
kapustę odgotowujemy, wyrzucamy na druszlak, dokładnie wyciskamy i drobniutko szatkujemy. Do poszatkowanej kapusty dodajemy sosy grzybowe, dokładnie mieszamy i doprawiamy ewentualnie solą i pieprzem.
Krok 3 - Pierożki z kasustą foto
Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy szklanką placuszki. Następnie nadziewamy placuszki farszem z kapusty i dokładnie zlepiamy placuszki tworząc pierożki.
Następnie wrzucamy pierożki do gotującej się osolonej wody, często mieszając.
Gdy pierożki wypłynął gotujemy jeszcze 2-4 min. i wyjmujemy.
Pierożki podajemy z tłuszczem.
Najlepsze są gorące ale również pyszne podsmażane.

Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Boska_Agatka 08.02.2013 18:20
Super wyglądają na pyszne
Adam/ZUB3R 18.12.2012 21:55
dobre
Anna169Hosz 13.10.2012 19:45
Smaczne.
fictor123 06.10.2012 10:45
uwoielbiam
Marta1986 14.08.2012 10:42
pycha
Jodaj 03.07.2012 09:13
pyszne :)
mariel78 05.06.2012 07:16
pycha
Katarzyna54 08.05.2012 12:38
mniam
mic 27.04.2012 21:18
pysznosci, chociaz u mnie na 1wszym piejscu sa ruskie
Andysz 24.04.2012 09:48
mniam mniam jak ja je uwielbiammm;D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat