Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z kabanosem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 275 g
kabanos 15 dag
ser żółty 10 dag
Cebulka smażona Prymat
keczup pikantny

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z kabanosem

Ser i kabanosy pokroić w drobną kostkę. Ciasto rozwinąć i pociąć na 12 równych kwadratów. Na każdy nałożyć kleks keczupu oraz pozostałe składniki, przyprawić szczyptą czosnku i oregano. Złożyć w trójkąciki i zlepić. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 20 minut. Podawać z keczupem lub sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 22.05.2013 09:33
fajna przekąska
Magula 22.05.2013 08:17
fajne pierozki w sam raz na przekąskę
Janina 22.05.2013 07:25
Dobry pomysł, tylko jakoś nie jestem przekonana do tych gotowych ciast
Cranberry 21.05.2013 23:27
ciekawe :)
treonina 21.05.2013 22:10
oryginalny pomysł :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak