PIEROŻKI Z JAGODAMI

PIEROŻKI Z JAGODAMI

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    50 dkg
  • woda

    220 ml
  • żółtko jaja

    1 szt
  • masło

    1 łyzeczka
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto:
Mąkę, sól, masło i żółtko zagnieśc na gladkie ciasto i cały czas mieszając, wlewać powoli ciepłą wodę. rozwałkować na stolnicy posypanej mąką.
szklanka powycinac kółka i na środek nakładać łyżeczką jagódki. Dokładnie sklejać.
Pierogi gotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Renataj

16.02.2012 22:03
Pychotki

eli82

14.07.2011 15:27
ojj pycha !!

1j1o1l1a1

10.07.2011 11:59
mniam...jeszcze jagodowych w tym roku nie jadłam:(

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat