Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z jabłkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dag
ser biały 25 dag
margaryna 25 dag
cukier puder
jabłko winne 5 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z jabłkiem

Jabłka myjemy, obieramy i usuwamy gniazda nasienne i kroimy w ósemki. Ser mielimy 2 razy. Z mąki, sera i margaryny wyrobić ciasto. Rozwałkować na 0,4 cm i wykrawać szklanką krążki. Na kraj każdego krążka położyć kawałek jabłka, złożyć na pół i skleić na rogach. Układać na blasze posmarowanej tłuszczem i piec na rumiano w 180 stopniach przez 30 minut. Ciepłe posypać cukrem pudrem. Wychodzi około 50 pierożków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 04.03.2014 13:31
mniam pychota
fotoviderek 22.11.2013 07:26
Pyszne pierożki :)
Agnieszka-87-25 17.08.2013 07:58
dokładnie one są bez jajek, na pewno wyjdą :)
Anna133 16.08.2013 19:01
bez jaj ? ciekawe , mam nadzieję ,że mi wyjdzie
Grazyna0211 04.07.2013 09:38
bardzo apetyczne
caralajna 03.04.2013 08:17
ładnie wyszły
Pusia 23.03.2013 18:40
bardzo amaczne
Rafał3 13.02.2013 10:18
ale smaczne
Boska_Agatka 13.02.2013 10:10
świetny smak
Alex_M 13.02.2013 09:41
super!
gosia1988 13.02.2013 09:35
zjadłabym jednego:)
cukiereczek 13.02.2013 09:26
pycha
IwonaDD 13.02.2013 09:23
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak