Pierożki z bananami.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    50 dag
  • żółtko jajek

    2
  • drożdże

    5 dag
  • mleko ciepłe

    3/4 szklanka
  • cukier puder

    2 łyżki
  • masło

    1/4 kostki
  • szczypta soli

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z drożdży,mleka,soli,cukru i łyżki mąki robimy rozczyn (odstawiamy do wyrośnięcia).Masło roztapiamy.Mąkę przesiewamy,dodajemy żółtka,rozczyn i zagniatamy.Wlewamy roztopione zimne masło i wyrabiamy ciasto,aż masło się wchłonie.Ciasto rozwałkowujemy na placek i wycinamy z niego krążki.Nakładamy pół łyżeczki czekolady i plasterek banana,sklejamy.Smażymy je jak pączki,czyli w głębokim oleju.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat