Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki piwne z farszem pieczarkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
masło 30 dag
pieczarki 30 dag
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 szt
piwo 0,75 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki piwne z farszem pieczarkowym

Mąkę zagniatamy z masłem i piwem, formujemy kulę i wkładamy do lodówki na 3 godz. W tym czasie oczyszczamy pieczarki i kroimy w małą kostkę. Cebulę obieramy, drobno siekamy, szklimy na maśle. Do cebuli dodajemy pieczarki i razem podsmażamy do miękkości. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy do przestygnięcia. Ciasto cienko rozwałkowujemy, szklanką wycinamy krążki, nakładamy porcje farszu pieczarkowego i zlepiamy tak jak pierogi. Układamy na blaszce wyłożonej pergaminem i pieczemy ok. 15 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak