Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ze szpinakiem i twarogiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka 2 szk
woda ciepła ok. 1 szk
olej 3 łyżki
sól

Farsz

szpinak świeży 30 dag
twaróg 25 dag
czosnek 1 ząbek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze szpinakiem i twarogiem

Szpinak oczyścić, usunąć ogonki i wrzucić do gotującej się wody. Gotować ok. 3-5 minut. Następnie odcedzić, ostudzić i rozdrobnić blenderem. Czosnek przecisnąć przez praskę. Twaróg rozdrobnić widelcem. Szpinak wymieszać z twarogiem oraz czosnkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Z mąki, wody, oleju i soli zagnieść elastyczne ciasto. Ciasto rozwałkować. Za pomocą szklanki wycinać kółka. Na środek każdego kółka nakładać farsz i zlepiać brzegi.
Pierogi gotować w lekko osolonej wodzie. Po wypłynięciu gotować jeszcze około 2 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 02.06.2014 19:55
takie lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak