Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ze szpinakiem i fetą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 3 szklanki
woda 1 szklanka

Farsz

szpinak mrożony 50 dag
cebula 1 sztuka
czosnek 3-4 ząbki
masło 2 łyżki
ser feta 1 opakowanie
sól i pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1-2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze szpinakiem i fetą

Kroki postępowania

1
Szpinak włożyć do garnka i na wolnym ogniu rozmrozić.
Krok 1 - Pierogi ze szpinakiem i fetą foto
2
Cebulę drobno posiekać dodać do niej przeciśnięty przez praskę czosnek. Na patelni rozgrzać masło zeszklić na nim cebulę wraz z czosnkiem.
Krok 2 - Pierogi ze szpinakiem i fetą foto
3
Szpinak odsączyć na sitku bardzo dokładnie.
Krok 3 - Pierogi ze szpinakiem i fetą foto
4
Następnie dodać do niego ostudzoną cebulkę z czosnkiem i pokruszony ser feta. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku.
Krok 4 - Pierogi ze szpinakiem i fetą foto
5
Przygotować ciasto na pierogi. Na stolnicę przesiać mąkę a następnie dolać gorącą wodą. Całość dokładnie zagnieść. Rozwałkowywać i wykrajać szklanką kółeczka. Na każdym ułożyć odrobię farszu i formować pierogi. Gotować w lekko osolonej wodzie.
Krok 5 - Pierogi ze szpinakiem i fetą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jumper123 25.08.2015 13:21
uwielbiam takie pierożki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak