Pierogi ze szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • mąka pszenna

    2,5 szklanki
  • olej

    2 łyżki
  • woda letnia

    1/2 szklanki
  • jajko

    1
  • sól

Farsz

  • szpinak mrożony

    200 g
  • marchew

    1
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew obrać, zetrzeć na małych oczkach tarki. Czosnek posiekać drobno. Na patelnię włożyć szpinak i czosnek. Gdy większość wody odparuje, dodać marchewkę. Doprawić solą i pieprzem i dusić ok. 10 minut. Odstawić do wystygnięcia.
Zagnieść ciasto z podanych składników. Rozwałkować je i wycinać koła. Nakładać farsz i zlepiać. Do garnka wlać gorącą, osoloną wodę i wrzucać pierogi. Gotować je do momentu wypłynięcia na powierzchnię.
parysek10
Pierogi dobrze smakują z sosem czosnkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aneta41 21.01.2016 11:32
Uwielbiam pierogi ze szpinakiem mniam
jagoda5913 20.01.2016 00:26
smaczne pierogi
Bernadeta1 19.01.2016 20:51
uwielbiam takie pierogi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat