Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ze szpinakiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 2,5 szklanki
olej 2 łyżki
woda letnia 1/2 szklanki
jajko 1
sól

Farsz

szpinak mrożony 200 g
marchew 1
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz

Porada

Pierogi dobrze smakują z sosem czosnkowym.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze szpinakiem

Marchew obrać, zetrzeć na małych oczkach tarki. Czosnek posiekać drobno. Na patelnię włożyć szpinak i czosnek. Gdy większość wody odparuje, dodać marchewkę. Doprawić solą i pieprzem i dusić ok. 10 minut. Odstawić do wystygnięcia.
Zagnieść ciasto z podanych składników. Rozwałkować je i wycinać koła. Nakładać farsz i zlepiać. Do garnka wlać gorącą, osoloną wodę i wrzucać pierogi. Gotować je do momentu wypłynięcia na powierzchnię.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 21.01.2016 11:32
Uwielbiam pierogi ze szpinakiem mniam
jagoda5913 20.01.2016 00:26
smaczne pierogi
Bernadeta1 19.01.2016 20:51
uwielbiam takie pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak