Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze śliwkami
Kroki postępowania
Śliwki umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż na połowy, usunąć pestki. Na każdy krążek układać połówki śliwek i dokładnie zlepiać brzegi.
mąka tortowa | 3 szklanki |
mąka ziemniaczana | 3 łyżki |
żółtko jajek | 2 sztuki |
mleko ciepłe | 1/2 szklanki |
olej | 2 łyżki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku |
śliwki węgierki | 1/2 kilograma |
masło | 5 dag |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1 łyżka |
cukier | do smaku |
woda | 1/2 szklanki |
Śliwki umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż na połowy, usunąć pestki. Na każdy krążek układać połówki śliwek i dokładnie zlepiać brzegi.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: