Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z wątróbką drobiową

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

jajko
mąka pszenna 4 szklanki
olej 1 łyżka
sól 1 szczypta
woda ciepła 1 szklanka

farsz

wątróbka drobiowa 400 gram
kasza gryczana 2 szklanki
cebula 3
masło 25 gram
jajko
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z wątróbką drobiową

Kaszę ugotuj.Cebulę drobno posiekaj, a następnie zeszklij na maśle. Do cebuli dodaj wątróbkę i smaż przez ok. 8 minut. Mięso przestudź, po czym zmiel przez maszynkę. Do zmielonego mięsa dodaj jajko, kaszę gryczaną,sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
Przygotuj ciasto.
Mąkę przesiej,dodaj sól,olej i jajko. Wymieszaj. Następnie dodawaj powoli wodę i zagnieć ciasto.
Ciasto rozwałkuj i wytnij okrągłe placuszki. Na każdy nakładaj farsz i ulep pierogi.
Pierogi gotuj w osolonej wodzie przez ok. 3 minuty od momentu gdy wypłyną na wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 14.04.2017 21:22
ciekawy pomysł
paula191919 28.03.2017 12:28
Takie są przepyszne!
Ela15 19.02.2017 14:07
fajne nadzienie
berys18 13.02.2017 10:17
z chęcią bym spróbowała
ada.la 12.02.2017 20:31
ciekawy farsz
Krystyna32 12.02.2017 09:23
bardzo smaczne
norweska20 11.02.2017 23:57
Apetyczne i pewnie smaczne
Ewa Wojtaszko 11.02.2017 21:41
a szkoda,bo smaczne
adelajda 11.02.2017 20:33
Lubię pierogi
halina17 11.02.2017 19:34
Z wątróbką i kaszą gryczaną nie robiłam pierogów.
Aleksandra/Olcia 11.02.2017 18:01
nigdy takich nie jadłam
KORAL 11.02.2017 17:18
lubię takie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak