Pierogi z tuńczykiem

Pierogi z tuńczykiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    40 dag
  • jajka

    2 sztuki
  • olej

    1 łyżka
  • ziemniaki

    50 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • olej

    3 łyżki
  • curry

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • masło

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1/2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki szorujemy i gotujemy w mundurkach. Studzimy, obieramy i kroimy w kostke. Papryke myjemy, usuwamy gniazdo nasienne. Miazsz kroimy w mala kostke. Cebule obieramy i siekamy. Tunczyka osaczamy i rozdrabniamy. Cebule z papryka smazymy na oleju. Wsypujemy ziemniaki i tunczyka. Doprawiamy curry, pieprzem i sola. Mieszamy.
Z maki, jajek, 1/4 szkl cieplej wody, oleju i szczypty soli zagniatamy ciasto. Rozwalkowujemy i wykrawamy kolka. Nakladamy porcje farszu, zlepiamy brzegi. Gotujemy w osolonej wodzie. Posypujemy natka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

31.08.2011 00:29
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat