pierogi z truskawkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda letnia

    500 ml
  • mąka

    1 kg
  • sól

  • truskawki

    500 g
  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ciasto zagniatamy i odstawiamy pod ciepły talerzyk by odpoczęło;)
następnie wałkujemy na ok 3mm i wykrajamy koła na każde kółeczko dajemy truskwkę i zlepiamy :) polewamy albo śmietanka , albo bułką tartą zrobioną na masełku

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kaja1991 06.05.2012 20:14
ulubiony smak dziecinstwa:)
zuzanna_z 27.04.2012 12:02
sxtra
emylka86 25.01.2012 19:13
moje ulubione danie z dzieci?stwa. z którymi lepsze z zamarznietymi czy swiezymi truskawkami?
Anna133 12.01.2012 08:07
@ Ewciu ja robię i ze świeżych i z mrożonych ale w tedy je wyciągam wczesniej i sobie kroję na ćwiartki , ciasto sie nie dziurawi przy zlepianiu , bo wiadmo ze zmarznięte są ostre :)
novita23 11.01.2012 12:16
pyszne
Ewaaa 01.01.2012 01:35
Ania, a robisz te pierogi tylko ze świeżych truskawek czy z mrożonych też można?
Ewaaa 01.01.2012 01:33
że też musiałam trafić na ten przepis akurat teraz w środku zimy!!! pycha, moje ulubione letnie danie :)
Anna133 17.12.2011 10:13
a smak ... niebo w ....
Anna133 17.12.2011 10:12
w zimowym sezonie truskawki przywołują lato :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat