Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z suszonymi śliwkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 300 gram
jajko 1 sztuka
sól do smaku
śliwki suszone 350 gram
cukier 1 łyżka
śmietana do podania

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z suszonymi śliwkami

Śliwki namocz na noc, a następnego dnia ugotuj je i odcedź (wywar można wykorzystać jako bazę do kompotu). Śliwki (pozbawione pestek) wymieszaj z cukrem i rozetrzyj z misce. Zagnieć ciasto z mąki, jajka i soli. Wykrój małe pierożki, włóż odrobinę farszu do środka i sklej je. Gotuj w lekko osolonej wodzie i podaj ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 21.10.2012 14:41
ze śliwkami nigdy nie jadłam
gosia56 21.10.2012 14:38
są pyszne.
ilovebake 21.10.2012 13:46
mmm muszą być ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak