Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z serem na słodko

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 70 dkg
jajko 1 szt
sól 1/2 łyżeczki
olej 2 łyżki
woda ciepła
Nadzienie:
ser biały 50 dkg
ryż 3/4 szklanki
mleko 2% 1,5 szklanki
jogurt naturalny 100 ml
cukier waniliowy 1 szt
cukier kryształ 2 łyżki
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z serem na słodko

Z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto. Cienko rozwałkować i wykrawać szklanką krążki.

Ser dokładnie wymieszać z ugotowanym na mleku ryżem, cukrami, jogurtem i cynamonem. Tak przygotowany farsz zawijać w ciasto formując pierogi.

Gotowe pierogi wrzucać na gotującą się wodę i wyjmować po 1-2 minutach od wypłynięcia. Podawać polane jogurtem i posypane cukrem. Ja wymieszałam jogurt ze świeżo zerwanymi jagodami :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 08.03.2014 08:18
mniam pycha
Lidzia 08.03.2014 07:09
Z ryżem jeszcze nie jadłam.
probofka 07.03.2014 23:59
palce lizać
czarrna 07.03.2014 22:46
Moja Babcia takie robiła :)
Bernadeta1 07.03.2014 22:41
Ale smaku sobie narobiłam na takie pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak