Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z serem i miętą

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 350 g
jajko 1 sztuka
woda ok. 1/4 litra
sól

nadzienie

żółtko jajek 1
cukier waniliowy
cukier 2-3 łyżki
mięta świeża siekana kilkanaście listków
twaróg zmielony 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z serem i miętą

Zmielony twaróg doprawić cukrem , cukrem waniliowym, dodać żółtko, dobrze wymieszać. Na koniec dodać posiekaną miętę.
Przesiać mąkę , wbić jajko. posolić i dodać wody. Starannie zagnieść ciasto.
Ciasto podzielić na części , każdą walkować niezbyt grubo.
Wykrawać krążki , nakładać na środek nadzienie ,zlepić dokładnie brzegi.
Pierożki wrzucać na osoloną wrzącą wodę, po wypłynięciu gotować ok. 2-3 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 05.06.2016 16:14
Moje ulubione pierogi
fotoviderek 03.06.2016 12:38
Bardzo apetyczne :)
Malinka 03.06.2016 10:09
W sam raz na dzisiejszy obiadek :)
RenataZ-et 03.06.2016 09:54
lubię takie połączenia :)
jagoda5913 03.06.2016 09:32
pyszne pierogi
ben-ka 03.06.2016 09:14
Lubię takie, a jak nie mam świeżej mięty, to dodaję suszoną:)
Krystyna32 03.06.2016 08:55
bardzo smaczne
pestka 03.06.2016 08:34
bardzo smacznie wyglądają
Iwusia 02.06.2016 23:58
moje ulubione
smerfetka79 02.06.2016 23:57
u nas zawsze w połaczeniu z jakąś kaszą czy ryżem. Takich "serniczkowych" nie jadłam:)
MAR3STA 02.06.2016 21:45
bardzo apetyczne pierożki
sezamek 02.06.2016 20:49
ciekawe połączenie mięty i sera.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak