Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z serem i jagodami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 1/2 kg
jajko 1 sztuka
olej 1 łyżka
sól 1 szczypta
drożdże suche 1 szczypta
woda ciepła

farsz

ser biały 1/2 kg
jajko 1 sztuka
cukier 3/4 szklanki
budyń śmietankowy 1/2 opakowania
jagody 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z serem i jagodami

Ciasto:Na stolnicę przesiać mąkę i wymieszać z solą oraz drożdżami, dodać jajko oraz olej i zagniatając dolewać ciepłą wodę ( tak na wyczucie), wody dodajemy tyle, aby po zagnieceniu uzyskać gładkie i lśniące ciasto.
Farsz: ser skręcić przez maszynkę i utrzeć z jajkiem, cukrem oraz proszkiem budyniowym na koniec delikatnie wymieszać z jagodami.

Ciasto cienko rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy i szklanką wyciąć krążki na każdym umieścić porcję farszu i zlepić pierogi. Pierogi gotować w dużej ilości osolonej wody po ugotowaniu delikatnie wyciągamy z wody i podajemy jak kto lubi u mnie zawsze są polane śmietanką lub jogurtem naturalnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 15.10.2016 09:15
Pyszne pierogi. Uwielbiam.
mirosława4 15.10.2016 08:46
nasze ulubione
MagdalenaIC 15.10.2016 00:57
Bardzo lubię taką wersję pierogów
w mojej kuchni 15.10.2016 00:31
smaczne pierogi
Patrycja33 14.10.2016 22:44
uwielbiam kazda wersje pierogów :-)
dodi 14.10.2016 21:05
pyszne pierogi
Renataj 14.10.2016 20:36
Uwielbiam:)
benka 14.10.2016 19:57
Też takie robię, smaczne są.
norweska20 14.10.2016 18:33
apetyczna propozycja
bertpvd 14.10.2016 18:12
pyszne pierogi
bietka 14.10.2016 17:34
bardzo lubię takie pierożki :)
Ola1young 14.10.2016 17:21
bardzo smaczne :)
ania2610 14.10.2016 17:18
bardzo lubię :)
KORAL 14.10.2016 17:08
Uwielbiamy pierożki, fajne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak