Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z serem i jagodami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szkl
wrzątek 1,5 szkl
sól szczypta
olej 1 lyżka
jagody 500 ml
ser biały 250 g
cukier 4 łyżki
śmietana do podania

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z serem i jagodami

Mąkę przesypać na stolnicę, dodać sól, olej i stopniowo wlewać wrzątek.
Wyrobić elastyczne ciasto.
Następnie cienko je rozwałkować podsypując mąką. Wykrawać szklanką krążki.
Na każdy krążek ciasta nakładać łyżeczkę farszu, następnie dokładnie zlepiać boki.
Pierogi wrzucać na osolony wrzątek i gotować ok minutę od momentu wypłynięcia.
Farsz:
jagody (u mnie mrożone) zmiksować blenderem, dodać cukier i rozdrobniony ser. Połączyć wszystko razem.

Pierogi podawać np ze śmietaną.
Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiczekz 08.11.2014 18:12
ale bym zjadła :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak