Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z serem i jagodami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Farsz

ser biały 20 dag
jagody 1/2 szkl
cukier waniliowy 1 op
cukier 1 łyżka
żółtko jajek 1 szt

Ciasto

mąka 2 szkl
jajko 1 szt
olej 1 łyżka
woda

Dodatkowo

masło 1/3 kostki
cukier do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z serem i jagodami

Kroki postępowania

1
Jagody miksujemy blenderem.
Krok 1 - Pierogi z serem i jagodami foto
2
Do musu jagodowego dodajemy ser, żółtko oraz cukry. Dokładnie łączymy wszystkie składniki.
Krok 2 - Pierogi z serem i jagodami foto
3
Z mąki, jajka, oleju i wody zagniatamy ciasto.
Krok 3 - Pierogi z serem i jagodami foto
4
Ciasto rozwałkowujemy. Szklanką wykrawamy w cieście krążki.
Krok 4 - Pierogi z serem i jagodami foto
5
Na każdy kawałek ciasta nakładamy porcję farszu serowo-jagodowego. Zlepiamy pierogi. Przygotowane pierogi gotujemy 5 minut w osolonej wodzie. Odcedzamy i wykładamy na talerz. Polewamy podrumienionym masłem i posypujemy cukrem.
Krok 5 - Pierogi z serem i jagodami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 06.08.2014 21:55
uwielbiam takie pierogi szkoda, że w tym roku jagód było mało
IZABELA29 06.08.2014 09:57
fajne chętnie bym się takimi poczęstowała bo cierpliwości do robienia to ja nie mam.
Iwusia 05.08.2014 22:06
uwielbiam pierogi na słodko
V_kuchareczka 05.08.2014 20:45
pyszne pierogi
Motorek 05.08.2014 20:08
Bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak